Våra tjänster inom El

Våra elektriker löser alla typer av uppdrag, stort som smått och till bra priser. Lita på att vi fixar det du behöver!

Allt från rådgivning till färdig installation.

Umeå Elinstallation är en erfaren och pålitlig elfirma som erbjuder professionella elinstallationer och eltjänster för både privatperson, företag och industri. Vårt team av duktiga elektriker jobbar över hela Umeå, Vännäs, Vindeln, Robertsfors, Holmsund och Nordmaling med omnejd. Läs mer om vad vi erbjuder här nedan eller kontakta oss direkt för pris på uppdraget.

Solceller och Batterilagring

Har du funderat på att ta steget mot en grönare energiframtid med solceller och batterilagring? Umeå Elinstallation har en gedigen erfarenhet och expertis inom solcellsteknik och batterilagring och erbjuder skräddarsydda lösningar för att möta dina specifika behov. Det är klokt och fördelaktigt att satsa på en mer hållbar energiförsörjning – kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation.

Solcellsanläggningar som är skräddarsydda efter dina behov och förutsättningar. Installation av solceller och batterilagring i Umeå och Västerbotten som utförs av våra certifierade och erfarna elektriker. Avancerade batterilagringslösningar för att maximera din energioptimering och självförsörjning. Vårt team av experter håller sig ständigt uppdaterade med den senaste tekniken inom solceller och batterilagring för att kunna erbjuda dig de mest innovativa lösningarna.

Nyinstallationer och entrepenader

Ska du bygga nytt och söker en bra elektriker som kan ta helhetsansvaret? Umeå Elinstallation har lång erfarenhet av elarbeten för entreprenad och nybyggnation. Vi vet vilka krav som ställs på en elektriker vid ett stort bostadsbygge eller en omfattande renovering och vid större stambyten.

Vi kan vara en partner i allt från rådgivning till installation. Våra arbeten kännetecknas av högkvalitativa, trygga och konkurrenskraftiga elinstallationer till bra pris.

Service och elinstallation

Behöver du montera en lampa eller byta din elcentral/proppskåp? Eller har ditt eluttag slutat fungera? Vi åtar oss det mesta som rör elarbeten för hem och företag. Några exempel på servicearbeten vi utför är exempelvis:

Installationer av exempelvis elmätare, elskåp/proppskåp, vitvaror, dimmers och lampor. Felsökningar och åtgärder av jordfel, kortslutningar och felande vägguttag. Installationer av el för golvvärme och våtrum. 

Reperationer

Fungerar inte strömbrytaren? Eller har du något okänt elfel? När du upptäcker problem i din befintliga elinstallation hjälper vi dig med felsökning och reparation. Det krävs i regel oftast en elektriker för att jobbet ska bli gjord på ett säkert och fackmannamässigt vis.

I samband med en renovering av en gammal fastighet är det även mycket klokt att se över fastighetens el. Äldre elinstallationer kan nämligen medföra fel och säkerhetsbrister på grund av sin ålder.

Är du tveksam eller känner oro över din elsäkerhet låt oss hjälpa dig göra en sakkunnig och kompetent bedömning.

Belysning och energibesparing

Det kan finnas mycket pengar att spara i minskad elförbrukning genom att optimera belysningen för ert hem, kontor eller bostadsrättsförening. Vi hjälper till att effektivisera ljuskällorna med hjälp av närvarodetektorer, ljusrelän och byte av ljuskällor. Genom olika åtgärder kan våra elektriker minska underhållet och sänka elförbrukningen ordentligt samtidigt som en fin ljusupplevelse behålls.

Installation, ljussättning och rådgivning kring utomhusbelysning. Smart el. Energibesparande belysningslösningar.

Laddstationer för elbil

Har du investerat i en elbil men saknar laddstation? Eller behöver ni laddstolpar till företagsparkeringen? En fast laddstation är en smidigare lösning för effektivare och säkrare laddning för din elbil eller laddhybrid. Installationer av laddstationer och laddstolpar får enbart göras av en behörig elektriker. Umeå Elinstallation har god erfarenhet av att ta fram lösningar för olika behov. Eldriven trafik är framtiden!

Vi hjälper dig att identifiera ditt laddningsbehov. Säker och snabb laddning, anpassad för dig. Laddboxinstallationer för både företag, privatpersoner, bostadsrättsföreningar och fastighetsägare. Vi har koll på den senaste laddtekniken.

Smarta hem

Elektricitet och den digitala världen finns överallt. Genom att kombinera de här två resurserna kan vi leverera och installera smarta lösningar som tar ditt hem till nästa nivå när det gäller säkerhet, komfort och hållbarhet. Att installera smart el kräver oftast inga nya ledningar eller renoveringar och är därför relativt snabbt och enkelt installerat av en behörig elektriker. Är du nyfiken på vad ett smart hem kan göra för dig? Kontakta oss!

Styr hemmet från din Smartphone! Allt från små anpassningar till större helhetslösningar. Vi har koll på den senaste tekniken.

Tekniska installationer

Utöver våra ordinarie elinstallationer kan vi även erbjuda andra tekniska elinstallationer inom följande områden:

Elteleteknik TV, data och fibernätverk Larm och signalteknik Värme och kraftlösningar Styr- och reglersystem

Utnyttja ROT-avdraget för privata eltjänster

Vill du anlita våra elektriker och önskar utnyttja ROT-avdraget? Ta det lugnt, du behöver varken ligga ute med pengar eller fylla i en massa papper. Vi hjälper nämligen till med din avdragsansökan. Så passa på att utnttja ROT-avdraget och låt våra elektriker göra ditt hem tryggare och säkrare till en billigare kostnad.